Jednak dobrze przeczuwałem, że to będzie droga przez mękę. Przeszliśmy
już zmianę ekipy budowlanej, która niedotrzymana terminu i sknociła parę
rzeczy, a była z polecenia. Teraz wyszły błędy technologiczne i trzeba skrobać
całą podłogę, co opóźni nam otwarcie o ładnych kilka dni:((
wtorek, 20 sierpnia 2013
poniedziałek, 12 sierpnia 2013
Pasta
W wyrobie naszego makaronu będziemy wspomagać się różnymi
sprzętami. Jeden z nich już jakiś czas temu przyjechał, ale nie mieliśmy do tej
pory czasu żeby go użyć. Na razie wprawdzie w domu, ale w końcu się udało i pierwsze próby mamy już za sobą,
udane próby:) Produkcja makaronu za pomocą maszyny, która go tłoczy to zupełnie
inna zabawa niż za pomocą tych najbardziej popularnych, walcowanych, ale nie
mniej ekscytująca. Ma jeszcze tę zaletę że można za jej pomocą zrobić
praktycznie każdy makaron, od spaghetti czy tagliatelle po wszelkiego rodzaju
rurki czy muszelki, jajeczny albo zwykły z semoliny i wody. Oczywiście będziemy
używać również klasycznej wyżymaczki:)
sobota, 10 sierpnia 2013
Już prawie końcówka
Pozostały już tylko prace wykończeniowe i mamy nadzieję, że
długo nie potrwają. Niestety z niektórych rzeczy musieliśmy zrezygnować z
powodu czasu i budżetu który trochę spuchł. Wszystkim którzy się za robienie lokalu zabiorą polecam
starą zasadę, do planowanych wydatków dodać 30%, i powinno być dobrze:) Póki
co zdjęcia detali wnętrza i nasz logotyp.
Subskrybuj:
Posty (Atom)