W wyrobie naszego makaronu będziemy wspomagać się różnymi
sprzętami. Jeden z nich już jakiś czas temu przyjechał, ale nie mieliśmy do tej
pory czasu żeby go użyć. Na razie wprawdzie w domu, ale w końcu się udało i pierwsze próby mamy już za sobą,
udane próby:) Produkcja makaronu za pomocą maszyny, która go tłoczy to zupełnie
inna zabawa niż za pomocą tych najbardziej popularnych, walcowanych, ale nie
mniej ekscytująca. Ma jeszcze tę zaletę że można za jej pomocą zrobić
praktycznie każdy makaron, od spaghetti czy tagliatelle po wszelkiego rodzaju
rurki czy muszelki, jajeczny albo zwykły z semoliny i wody. Oczywiście będziemy
używać również klasycznej wyżymaczki:)
o kurcze, profeska :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
wnętrze wygląda świetnie, logo też, a zapowiedź dobrego makaronu dopełnia obrazku, więc czekamy na informację kiedy możemy odwiedzić waszą restaurację.
OdpowiedzUsuń