poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Pasta


W wyrobie naszego makaronu będziemy wspomagać się różnymi sprzętami. Jeden z nich już jakiś czas temu przyjechał, ale nie mieliśmy do tej pory czasu żeby go użyć. Na razie wprawdzie w domu, ale w końcu się udało i pierwsze próby mamy już za sobą, udane próby:) Produkcja makaronu za pomocą maszyny, która go tłoczy to zupełnie inna zabawa niż za pomocą tych najbardziej popularnych, walcowanych, ale nie mniej ekscytująca. Ma jeszcze tę zaletę że można za jej pomocą zrobić praktycznie każdy makaron, od spaghetti czy tagliatelle po wszelkiego rodzaju rurki czy muszelki, jajeczny albo zwykły z semoliny i wody. Oczywiście będziemy używać również klasycznej wyżymaczki:) 



2 komentarze:

  1. o kurcze, profeska :D

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  2. wnętrze wygląda świetnie, logo też, a zapowiedź dobrego makaronu dopełnia obrazku, więc czekamy na informację kiedy możemy odwiedzić waszą restaurację.

    OdpowiedzUsuń